Des-de aquest petit raconet virtual, vull compartir amb tots vosaltres el meus treballs de manualitats que m'ajudem a relaxar-me en les meves estones lliures.
-----------------------------------------------------------------------
Desde este pequeño rincon virtual quiero compartir con todos vosotros mis trabajos de manualidades que me ayudan a relajarme en mis horas libres


diumenge, 10 de març de 2013

ESTANY I SALT D'ESPOLLA

Aquest matí feia un dia esplendit , una temperatura agradable; un sol brillant I després de les intenses plujes dels darrers dies un cel net i blau.
Prop de Banyoles hi ha el pla de Martis i en el pla de Martis, s'hi troba el CLOT D'ESPOLLA o ESTANY D'ESPOLLA.  Amb aquest estany hi passa un fet ben curiós; ja que només Hi ha aigua desprès d'unes Intenses plujes i que a més no solament hagi plogut a Banyoles, sino també més amunt cap a la muntanya i així els rius sobterranis que alimenten l'estany li hagin abocat molta aigua.
Diuen que es el sobreixidor de l'estany de Banyoles, quan està molt ple, i el fet curiós es que es troba a uns tres kilòmetres de Banyoles i a més a molt més alçada que el nivell de L'estany.
Les seves aigues son cristalines i es pot veure perfectament tot el que hi ha al fons del clot.
----------------------------------------------
Esta mañana hacía un día espléndido, una temperatura agradable, un sol brillante y tras las intensas lluvias de los últimos días un cielo limpio y azul.
Cerca de Banyoles está el  Pla de Martis y en el Pla de Martis, se encuentra el CLOT DE ESPOLLA o LAGO DE ESPOLLA. Con este lago pasa algo muy curioso, ya que sólo hay agua después de unas Intensas lluvias y que además no solamente haya llovido en Banyoles, sino también más arriba hacia la montaña y así los ríos subterraneos que alimentan el lago le hayan vertido mucha agua.
Dicen que es el desagüe del lago de Banyoles, cuando está muy lleno, y el hecho curioso es que se encuentra a unos tres kilómetros de Banyoles y además mucho más alto que el nivel de El Lago
Sus aguas son cristalinas y se puede ver perfectamente todo lo que hay en el fondo del lago

Per una punta hi surt un rierol que va cap al pla de Martis.
---------------------------------------------
Por una punta sale un arroyo que va hacia el Pla de Martis. 
Un cop passat el pla , on l'aigua discorre placidament, comença a baixar en mig del bosc amb més força i bravura degut al desnivell i a les pedres.
---------------------------------
Una vez pasado el llano, donde el agua discurre placidamente, empieza a bajar en medio del boscque con  más fuerza y ​​bravura debido al desnivel i a las piedras. 
Un pont atravessa el rierol abans l'aigua no comenci a baixar per la cascada. 
--------------------------------
Un puente atraviesa el arroyo antes el agua no empiece a bajar por la cascada. 
Aqui ja tenim les aigues tranquiles del rierol convertides en aigues braves, que piquen amb força sobre les pedres, deixant-les cobertes d'una fina capa de molsa degut a la humitat.
---------------------- 
Aquí ya tenemos las aguas tranquilas del arroyo convertidas en aguas bravas, que pican con fuerza sobre las piedras, dejándolas cubiertas de una fina capa de musgo debido a la humedad.
 
Un altre tros del salt on se sent la forta remor que fan les aigues en caure pedres avall.
------------------------------------
  Otro trozo del salto donde se oye el fuerte ruido que hacen las aguas al caer piedras abajo.
Un petit reportatje d'una petita excursió del diumenge al matí . Estava ple de visitants, ja que no sempre hi ha aigua ni al CLOT, ni al SALT D'ESPOLLA. Només es dona en dies desprès d'intenses plujes.
------------------------------
Un pequeño reportaje de una pequeña excursión del domingo por la mañana. 
Estaba lleno de visitantes, ya que no siempre hay agua ni en el CLOT, ni en el SALTO DE ESPOLLA. Sólo se da en días después de intensas lluvias.

9 comentaris:

 1. Qué reportaje más bonito Quima, me encantaría verlo de cerca, tiene que ser una pasada escuchar el ruido de los saltos. Me ha encantado y las fotos preciosas.BSS:

  ResponElimina
 2. un reportatge molt macu Quima , nosaltres hi hem estat pero tot era sec i esclar no es el mateig , tot i ser macu es molt macu amb aigua

  roser

  ResponElimina
 3. Unes fotos precioses, que bonic veure-ho amb tanta aigua!!

  ResponElimina
 4. quines fotos mes maques!!! m'has fet venir ganes de tornar a Banyoles!!
  petons
  carmen

  ResponElimina
 5. Un reportatge precios, amb aquestes fotos que et conviden a passetjar per aquests llocs tan bonics.
  gràcies per compartir.
  Una abraçada
  Montse

  ResponElimina
 6. Que sitio tan bonito!!! gracias por enseñarnos este rincón de tu tierra.

  Bss.

  ResponElimina